Programi

info@iskra-waldorf-hrvatska.hr

Raspored

PONEDJELJAK UTORAK SRIJEDA ČETVRTAK PETAK SUBOTA
Tajni vrt: rođendani
Vilinski vrt: 17.00-18.30 Zvjezdani vrt: 17.00-18.30 Sunčani vrt: 17.30-18.30 Tajni vrt: rođendani Tajni vrt: rođendani
Šareni vrt: 19.00-20.00 Glazbaonica: 19.00-20.15

Programi

Zvjezdani vrt program je namijenjen roditeljima i djeci u dobi od dvije i tri godine. Mala skupina do desetero djece sastaje se jednom tjedno na 1,5 h, a osigurani su svi materijali za igru i zdrava užina.

Vilinski vrt je program s elementima waldorfske pedagogije za djecu u dobi od 3 do 6 godina. Provodi se jednom tjedno u trajanju od 1,5 h.

Sunčani vrt je program za šestogodišnjake kao dodatna priprema za polazak u školu. Odgojno-obrazovni rad uključuje pokretnu matematiku i vođenu igru, grafomotoričke vježbe i predvježbe pisanja, poticanje imaginacije slušanjem priča, ručni rad i  glazbene aktivnosti.

 

Skupina od petero djece sastaje se u mirnom okruženju jednom tjedno u trajanju od sat vremena. Tijekom rada osigurani su materijali za kreativno izražavanje.

 

Tajni vrt rođendanski je program za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Sadržaj programa (igre i kreativne radionice) ovise o dobi djeteta te je u skladu s izmjenom godišnjih doba. Svaki rođendan započinje pričom o slavljeniku i važnim trenutcima njegova života. Slijede tradicijske igre u zatvorenom i natjecateljske igre u dvorištu (ovisno o vremenu).

Tajnom vrtu vlada pozitivno ozračje u kojem se rođendan obilježava veselim grupnim igrama i pjesmom.

Glazbaonica je program je namjenjen kako potpunim početnicima, tako i onima iskusnijima u glazbi.
Sadržaj: muziciranje, body percusion (sviranje tijelom), orkestriranje i iskušavanje raznih uloga u orkestru, pjevanje, isprobavanje glazbenih mogućnosti i raznih instrumenata, jamm-anje (glazbena interakcija s drugima), učenje glazbe iz cijelog svijeta, teorija glazbe (po potrebi za praktični rad), individualne konzultacije (nakon svake radionice).
to top button