Sustainable school – škola održivog življenja

obiteljske03-300×200

Sustainable school – škola održivog življenja

Sustainable school - škola održivog življenja je projekt s ciljem stvaranja i provođenja kontinuiranog neformalnog odgojno- obrazovnog programa za mlade u području održivog razvoja i primjene praksi održivog življenja u svakodnevnici. Na ovaj način stvaramo potrebnu, početnu, platformu za  dugoročno obrazovanje mladih i svih dionika obrazovnog sustava o održivom razvoju.

Mladi kroz radioničke aktivnosti  eko uzgoja hrane, obrade i očuvanje tla, pročišćavanja voda, sadnje šumskog vrta, izrade prirodne kozmetike, izrade uporabnih predmeta, socijalne kohezije i timskog rada, prirodne gradnje i permakulturnog planiranja, usvajaju praktične vještine, znanja i vrijednosti u domeni održivog razvoja u svrhu primjene načela održivosti u svakodnevnoj praksi i životu u zajednici.

Kroz dvodnevni Outdoor kamp održivog razvoja, koji je jedna od aktivnosti u sklopu projekta, mladi će imati integriranu aktivnost koja će objedinjavati sve sastavnice održivog razvoja i prenijeti im vještine potrebne za samoorganizaciju i provedbu vlastitih ideja.

Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

to top button