Radionice za djecu jasličke dobi

zvjezdani_vrt2-300×300

Radionice za djecu jasličke dobi

Zvjezdani vrt program je namijenjen roditeljima i djeci u dobi od dvije i tri godine. Mala skupina do desetero djece sastaje se jednom tjedno na 1,5 h, a osigurani su svi materijali za igru i zdrava užina.

Cilj je stvoriti mirnu obiteljsku atmosferu u kojoj djeca mogu, prema svojem tempu, prelaziti iz individualne u paralelnu igru i grupne aktivnosti.

U Zvjezdanom vrtu zajednički stvaramo sigurno i radosno mjesto u kojoj djeca mogu uživati u igri i istraživanju. Program djetetu pruža mirno utočište u kojemu će aktivno boraviti i njegov roditelj, a za roditelje je ono mogućnost da dijele radosti i izazove u inspirirajućoj okolini. Program prethodi prilagodbi na vrtić te nudi nježan uvod u grupno okruženje. Djeca mogu iskusiti ritam aktivnosti i blagu atmosferu koja podržava i slobodnu igru i vođene aktivnosti. Potiče se aktivan pokret te imitacija smislenih radnji.

zvjezdani_vrt-222×300

Zvjezdani vrt

U Zvjezdanom vrtu su roditelji uvijek dobrodošli, no jednom mjesečno će imati priliku za aktivnije sudjelovanje i upoznavanje. Jedna zajednička radionica imat će za cilj promatranje djeteta, povezivanje roditelja, razgovor o aktualnim pedagoškim izazovima te uključivanje u aktivnosti. Kroz nabrojane sadržaje roditelji se mogu upoznati s elementima i vrijednostima waldorfske pedagogije.

to top button