Sa srcem u školi

Dio svojih roditeljskih i učiteljskih iskustava Godi Keller skupio je u knjizi Sa srcem u školi koja je u Norveškoj doživjela već drugo izdanje te je prevedena na švedski, estonski, slovenski i hrvatski jezik.

Knjiga ili kako sam autor kaže udžbenik za roditelje namijenjena je svima koje zanimaju različiti pogledi na život i odgoj djeteta. Iako pisana iz perspektive jednog waldorfskog učitelja, knjiga ima univerzalan karakter te je mogu razumjeti i prihvatiti i oni koji se nisu nikad susreli s waldorfskom pedagogijom, niti imaju namjeru dijete upisati u waldorfsku školu.


Na jednostavan i duhovit način dotiče sva važna pitanja podučavanja, odgoja i razvoja djeteta. Uz puno primjera i slikovitih prikaza, bez ispraznog dociranja, biti će lakše razumjeti kako odgovarati na dječja pitanja, kako jačati njihovo povjerenje u sebe i svijet, kako kao roditelj pomoći školi na zajedničkom zadatku, kako razumjeti dijete u različitim fazama njegovog života, kako prepreke i životne krize mogu ojačati dijete i na kraju što u stvarnosti znači holističko obrazovanje.

Vrlo osobna i istovremeno univerzalna knjiga za one koji još tragaju za idealom svestranog, toplog, djetetu naklonjenog obrazovanja koje podjednako vrednuje sve odlike koje kao ljudska bića posjedujemo: um, srce i ruke. Knjiga pisana srcem.