P.A.N. – prevencija, aktivnost, nenasilje

obiteljske03-300×200

P.A.N. – prevencija, aktivnost, nenasilje

P.A.N. – prevencija, aktivnost, nenasilje je projekt s ciljem trajnog osnaživanja kapaciteta odgojitelja i roditelja te stvaranje kontinuiranog programa prevencije nasilja među djecom za sve dionike obrazovanja djece u ranoj i predškolskoj dobi.

Projektnim aktivnostima se prenose inovativni pedagoški pristupi potrebni za prevencijski i terapijski rad  odgojno-obrazovnih djelatnika i stručnih suradnika u sustavu obrazovanja za ranu, predškolsku i osnovnoškolsku dob djece. Kroz takav način rada je omogućeno stvaranje kontinuiranog odgojno-obrazovnog programa prevencije nasilja među djecom kroz uspostavljanje suradnje javnog sektora, civilnog sektora i roditelja.

Osnaživanje kapaciteta odgojitelja, učitelja razredne nastave i stručnih suradnika se provodi putem jednogodišnjeg stručnog studija Doživljajno učenje – učenje svim osjetilima: senzorni razvoj kao temelje razvoja osobnosti kroz 10 modula koji obuhvaćaju teorijsku pozadinu, refleksiju i pedagošku radionicu/vježbe ili pedagoški praktikum.

Projekt se provodi u partnerstvu s Dječjim vrtićem Osijek i EOS centrom za doživljajnu pedagogiju, a pod pokroviteljstvom je Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

to top button