Obiteljske igre

obiteljske03-300×200

Program za cjeloviti razvoj djeteta

Program za cjeloviti razvoj djece je preventivno-terapijski programa za djecu vrtićke, predškolske i osnovnoškolske dobi koji se temelji na doživljajnoj, relacijskoj i waldorfskoj pedagogiji. Cilj je  cjelovit razvoj djece i razvoj zdrave osobnosti. Namijenjen je djeci koja su u riziku od senzornih, motoričkih, intelektualnih i socijalnih teškoća, kao i onima koji su u riziku digitalnih ovisnosti. 

Program također uključuje rad s roditeljima i obiteljima i  odgojno – obrazovnim djelatnicima u svrhu implementacije inovativnih pedagoških metoda rada.

U sklopu Učionice održivog razvoja, koja je dio Programa, su ponuđeni inkluzivni sadržaji za obitelji s djecom u riziku od socijalne isključenosti i obitelji djece s poremećajima u ponašanju. Aktivnosti su u okviru doživljajne pedagogije i pedagogije održivog razvoja (vrtlarenje, kompostiranje, sadnja biljaka, plijevljenje, zalijevanje, recikliranje, izrada predmeta od prirodnih materijala itd.)

Program je pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se u partnerstvu s Dječjim vrtićem Osijek i EOS centrom za doživljajnu i relacijsku pedagogiju.

to top button