ISKRA naslovna

ISKRA WALDORFSKA INICIJATIVA

Tko smo i što radimo?

Brush
Background

ISKRA

Waldorfska inicijativa

 • waldorfska inicijativa u Osijeku

 • djeluje od 2015.g. u području obrazovanja, kulture, socijalnih djelatnosti i održivog razvoja

 • provodi brojne projekte, programe i aktivnosti u zajednici

 • pruža podršku obiteljima i odgojno-obrazovnim ustanovama

CILJ

 • podizanje kvalitete života zajednice

  i donošenje kvalitetnijeg odgoja i obrazovanja za svu djecu

 • zdravlje djece i mladih

 • osnaženi i proaktivni roditelji i pojedinci

ISKRA waldorf Osijek waldorfska škola

MISIJA

 • proaktivni i ostvareni pojedinci u zajednici

 • roditelji i obitelji afirmirani u zajednicu

 • obrazovanje po mjeri djeteta i čovjeka

 • odgojno-obrazovni pluralizam i sloboda u obrazovanju

ISKRA waldorf Osijek waldorfska škola

Stvoriti uvjete u kojem djeca mogu “biti” i najoptimalnije se razvijati, istraživati o sebi i svijetu, a potom stvarati iz svoje nesputane genijalnosti i kreativnosti za dobrobit zajednice.

Vođeni tom idejom, svjesni smo da su odgoj i obrazovanje izuzetno važni za razvoj pojedinca, njegovo psiho-fizičko zdravlje i u konačnici njegov razvoj talenata i samoostvarenje.

To je razlog zašto smo se odlučili za konkretno djelovanje putem najaktualnijeg i svjetski najrasprostranjenijeg pedagoškog pristupa - waldorfske pedagogije.


Udruga ISKRA waldorfska inicijativa osnovana je 2015.g. i danas nosi status „udruge od posebne važnosti za Grad Osijek u radu s djecom i mladima na području odgoja i obrazovanja“.

Ostvarili smo suradnju s brojnim školama, fakultetima, organizacijama civilnog, javnog i privatnog sektora, ali isto tako i s građanima, koje rado uključujemo u svoje aktivnosti.


Brojimo više desetaka članova i volontera i s ponosom ističemo stručnost našeg kadra na raznim poljima odgoja i obrazovanja te srodnih disciplina.

Shape

Ideja da bi obrazovanje trebalo biti “impuls za društvene promjene” usmjerila nas je na provedbu mnogih društvenih projekata, kojima trajno doprinosima razvoju ne samo kvalitete obrazovanja, nego i zajednice. Projekti, programi, festivali, kampovi, seminari, radionice, inkluzivne aktivnosti, uključivanje obitelji – sve su to koraci u viziji održivije zajednice.


Pokrenuli smo Iskricu – obrt za čuvanje djece po principima waldorfske pedagogije (2017.), koji funkcionira kao waldorfski vrtić te inicirali pokretanje waldorfskih skupina u Dječji vrtić Osijek, koje bi uskoro trebale započeti sa svojim radom.


Uvršteni smo u Program socijalnih usluga na području RH te u Program socijalnih djelatnosti od 2021. – 2027. u Gradu Osijeku.


Osnivači smo Waldorfske škole u Osijeku, koja sa svojim radom započinje u rujnu 2021.

ISKRA waldorf Osijek waldorfska škola waldorfski vrtić

Portfolio

Udruga ISKRA waldorfska inicijativa koja je osnivač Waldorfske škole u Osijeku, djeluje od 2015. godine. Koja je naša misija i vizija, koje smo sve aktivnosti i sa kime provodili od osnutka do danas te što nam je daljnji cilj, možete pogledati sažeto u našem portfoliu.

Sve je to zbog djece!

Vođeni vrijednostima koje prate waldorfsku pedagogiju: humanost, odgovornost, suradnja, razumijevanje, odgovornost, solidarnost, proaktivnost, inovativnost, kreativnost i zdravlje, stoga ih nastojimo implementirati kvalitetom u sve što provodimo u svom radu s djecom, mladima i odraslima.