Naš tim
Iskrin tim se sastoji od brojnih stručnjaka s područja odgojno-obrazovnih znanosti (odgojitelja, učitelja, pedagoga, psihologa) i srodnih disciplina (euritmije, art terapije, bothmer gimnastike itd.). Ono što nam je zajedničko je primjena inovativnih pedagoških pristupa, s naglaskom na waldorfsku pedagogiju.

Važan dio našeg tima su aktivni roditelja, koji žele kvalitetnije obrazovanje za svoju i drugu djecu.

Volonteri s brojnih područja nesebično pridonose našem radu.

Svima nam je zajednička potraga za humanijom kvalitetom života i entuzijazam u nastojanjima.

Tim vrtića

Danijela Maran

waldorfska odgajateljica

Redovito pozitivnog raspoloženja i pomnog pristupa svakom djetetu i roditelju, naša voditeljica Iskrice odaje dojam mudrosti i iskustva. Tako je barem mi vidimo i doživljavamo. Svestrana “teta Danijela”je i trenerica streljaštva te poznavateljica životne filozofije. Ponosna je majka troje djece.

Kristijan Hranić

waldorfski odgajatelj

Djeci poznatiji kao “Kiki”, a inače svestrani pedagog koji nerijetko izrađuje unikatne drvene igračke i obožava duge šetnje prirodom. Smirenošću smiruje i djecu i odrasle. Kuha najfiniji vegetarijnski rižoto i uživa u umjetničkim aktivnostima. Voditelj je likovnih radionica u udruzi ISKRA, a u slobodno vrijeme vodi i treninge (kung fu-a) za mlade i odrasle.

Josipa Horvat

waldorfska odgajateljica

Naša “teta Josipa” obogaćuje vrtić sa svojim rukotvornim aktivnostima i originalnim kreativnim dosjetkama. Kao trenerica plesa vrlo dobro zna koliko je pokret važan za djecu i njihovo zdravlje, stoga pokreta ne nedostaje ni u prostorima vrtića, niti u igri vani. Josipa je ponosna majka dvije djevojčice.

1

Tim škole

Nikolina Kovač

mag.paed. et phil.

Magistra pedagogije i filozofije sa specijalizacijom u waldorfskoj i doživljajnoj pedagogiji, no točniji opis bi bio spoj znanja, stručnosti, izuzetne organiziranosti i entuzijazma. Nije slučajno da je upravo Nikolina poslovna ravnateljica Waldorfske škole u Osijeku i da je voditeljica našeg krovnog Programa za cjeloviti razvoj djeteta. Dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i roditeljima su samo dio njenog portfolia. Ljubiteljica je vrtlarenja, rukotvorstva i kvalitetne kinematografije.

ISKRA waldorf Osijek waldorfska škola

Srđan Ferenčak

prof.

Profesor humanističkih znanosti, waldorfski učitelj i doktorand pedagogije s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, mladima i odgojno-obrazovnim djelatnicima, ujedno je i učitelj glavne nastave u Waldorfskoj školi u Osijeku. Jedan od osnivača i idejnih voditelja Iskre waldorfske inicijative, potpuno je svijestan potencijala waldorfske pedagogije za djecu, mlade i zajednicu. To je razlog zašto je napisao na desetine projekata, kojima smo polako gradili svoju priču. Društveni inovator ili socijalni umjetnik, ponekad kaže baci kartu (društvene igre) ili napiše stih (poezija), a zasigurno zaljubljenik u sve vrste poučnih priča, od osobnih do svjetske narativne baštine. Smatra da nema tog znanja i inspiracije koje se ne mogu prenijeti dobrom pričom.

ISKRA waldorf Osijek waldorfska škola

Ivana Pavleković

mag.prim.educ.

Tihana Zdravković

mag.art.ars.sacra.

Dunja Tomić

mag.paed.

Jelena Baborac

mag.psych.

Ivana Jurišić

mag.psych.

1
ISKRA waldorf Osijek waldorfska škola waldorfski vrtić

Volontiraj

O VOLONTERSTVU

Volontiranje ima niz prednosti, a nijednu manu. Razvijamo sebe kao pojedinci tako što pridonosimo drugim pojedincima. Volontiranjem sudjelujemo u razvoju društvene solidarnosti, lokalne zajednice i povećanju društvene kohezije. Postajemo aktivni i angažirani u sukreiranju društva što je prilika za osobni rast  i razvoj  kroz  toleranciju i suosjećanje.

Osjećaj zadovoljstva i korisnosti kada slobodno vrijeme uložimo za neki viši cilj je neprocjenjiv. Pruža nam se mogućnost za stjecanje socijalnih i profesionalnih kontakata. Razvijamo komunikacijska, praktična i organizacijska znanja i vještine koje su dobrodošle u daljnjoj karijeri.


Nikada ne sumnjaj da mala grupa ljudi može promijeniti svijet, uistinu to je jedino što ga je ikada i mijenjalo.

Margaret Mead

 

 

VOLONTIRANJE U ISKRI

Ukoliko te ispunjava rad s djecom, u našoj Udruzi možeš volontirati kao asistent na preventivno-terapijskom programu  s djecom vrtićke i školske dobi kroz waldorfske radionice za vrtićarce, radionice razvoja grafomotorike za predškolce te umjetničke radionice za predškolce.

Upoznati ili produbiti znanja iz permakulture, održivog i ekološkog razvoja možeš na našoj Učionici održivog razvoja.

Ako si dobar anglist, možeš biti dio tima za prevođenje znanstveno – edukativnih članaka s engleskog na hrvatski.


Javite nam se na mail ukoliko ste zainteresirani.

Iskra © Waldorfska škola. Sva prava pridržana 2021.