Naš tim
Naš tim se sastoji od brojnih stručnjaka s područja odgojno-obrazovnih znanosti (odgojitelja, učitelja, pedagoga, psihologa) i srodnih disciplina (euritmije, art terapije, bothmer gimnastike itd.). Ono što nam je zajedničko je primjena inovativnih pedagoških pristupa, s naglaskom na waldorfsku pedagogiju.

Važan dio našeg tima su aktivni roditelji, koji žele kvalitetnije obrazovanje za svoju i drugu djecu.

Volonteri s brojnih područja nesebično pridonose našem radu.

Svima nam je zajednička potraga za humanijom kvalitetom života i entuzijazam u nastojanjima.

Tim škole

Dora2.png

učiteljica 2. razreda

Dora Šalić

Završila Učiteljski studij na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku na kojemu se upoznala s dobrobitima waldorfske pedagogije koje pridonose cjelovitom razvoju djeteta. Stručno- pedagošku praksu je imala u državnoj i Waldorfskoj školi u Osijeku, a tijekom studija stekla je brojna iskustva kroz studentske poslove, volontiranja, projekte i različite aktivnosti poput sporta i pjevanja. Svoje obrazovanje nastavit će na Institutu za waldorfsku pedagogiju. U slobodno vrijeme bavi se pjevanjem u ansamblu Brevis, trenira vaterpolo i povremeno volontira, ali najviše od svega vrijeme voli provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima.

Pročitaj više

140423120522877.jpg

učitelj 3. razreda, v.d. ravnatelja

Srđan Ferenčak

Profesor humanističkih znanosti sa životnim usmjerenjem na temu odnosa i medijacije. Najviše je naučio, kaže, iz susreta s ljudima. Zbog strasti prema pričama iz raznih tradicija specijalizirao se u storytelling metodi. Usavršava se u waldorfskim seminarima i inovativnim pedagoškim pristupima od 2013.g. te je doktorand pedagogije pri Sveučilištu u Zadru. Autor je desetak projekata u raznim područjima i aktualni predsjednik udruge ISKRA. Voli druženja, igre, hodanje, kampiranje, poeziju i sve vrste poučnih priča.

Pročitaj više

image0.jpeg

učiteljica 4./5. razreda; stručni suradnik pedagog

Dunja Tomić

Razredna je učiteljica 4. i 5. kombiniranog odjela Waldorfske škole u Osijeku. Po struci magistra pedagogije, na diplomskom studiju otkriva ljubav prema waldorfskoj pedagogiji te se dalje obrazuje u tome smjeru. U Waldorfskoj školi u Rijeci stiče prva iskustva vezana uz posao waldorfskog učitelja. Kako glazba zauzima važno mjesto u njenoj svakodnevici, većinu slobodnog vremena provodi pjevajući i družeći se s nekim instrumentom.

Pročitaj više

Screenshot_20220214_211645_com.opera.browser.jpg

učiteljica likovne kulture i ručnog rada

Tihana Zdravković

Akademska slikarica i nastavnica likovne kulture i likovne umjetnosti , magistrica slikarstva Ars Sacra. Osim likovne akademije pohađala je i dvije godine studija za waldorfsku pedagogiju. U svom pedagoškom radu ima iskustva rada sa djecom od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. U waldorfskoj pedagogiji pronalazi ljubav prema ručnom radu i otkriva pravi smisao svog poziva a to je osnaživanje i poticanje individualca na vlastito umjetničko stvaranje i njegovanje ljubavi prema njemu. Svoje slobodno vrijeme provodi šetnjom u prirodi, istraživajući inspiraciju za rad i vlastiti duhovni rast, radi u vrtu sa obitelji i priprema ukusne zimnice, izrađuje biljne kreme i čajeve, pjeva i kuha u ozračju obiteljske topline.

Pročitaj više

Martina.jpg

učiteljica engleskog jezika

Martina Ivičić

Magistrica primarnog obrazovanja s pojačanim engleskim svoje je zvanje dobila na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Tijekom studija otkrila je Waldorfsku pedagogiju, koja je vrlo slična njenom načinu razmišljanja i shvaćaju odgoja i obrazovanja, ali i učenju stranih jezika. "Učenje kroz igru" glavno pravilo kojeg se drži u poučavanju i u životu. Svakodnevno se educira o raznim temama života, od kreativnih do onih znanstvenih. Slobodno vrijeme provodi s prijateljicama i obitelji, trenira olimpijsko dizanje utega i bavi se treningom pasa, što je druga grana odgoja i obrazovanja koju također obožava.

Pročitaj više

IMG_20231210_135233_114.jpg

učiteljica njemačkog jezika

Amra Ismić

Magistra edukacije njemačkog i hrvatskog jezika i književnosti koja je svoje obrazovanje završila na Filozofskome fakultetu Osijek, gdje trenutno pohađa i doktorski studij Književnost i kulturni identitet. U Waldorfskoj školi učenike podučava njemački jezik. Učiteljica Amra voli putovati, boraviti u prirodi, a učenike motivira da što više i slobodnije komuniciraju na njemačkom jeziku. U nastavi puno truda ulaže u motivaciju i kreativnost učenika. U slobodno vrijeme uživa u opuštajućim obiteljskim šetnjama.

Pročitaj više

kopp.jpg

učiteljica 1. razreda, stručni suradnik - psiholog

Iva Maria Mekovec de Carvalho

Završila psihologiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku. 10 godina provela na otoku Mljetu gdje je rafila kao stručni suradnik u školi. Kao zaljubljenik u umjetnost i prirodu, 3 godine je bila organizator dječjeg festivala MARS Kids čiji je cilj bio razvijanje kognitivnih i umjetničkih potencijala djece u prirodnom okruženju mljetske šume. Slobodno vrijeme provodi u društvu prijatelja, igri, pjevanju, čitanju ili boravkom u prirodi. Izraziti je ljubitelj životinja. U waldorfskoj pedagogiji prepoznala je načela rada kojima se dijelom već vodila u radu s djecom. Dodatno se educira u području waldorfske pedagogije.

Pročitaj više

IvanaPavlekovic2jpg.jpeg

voditeljica predškole i pedagoška savjetnica

Ivana Pavleković

Magistra je primarnog obrazovanja i informatike u zvanju učitelja savjetnika. Radi kao učiteljica razredne nastave. Završila je trogodišnji studij waldorfske pedagogije i studij relacijske i doživljajne pedagogije. Voditeljica je dječje folklorne skupine, tradicijskih igara i plesa. Ljubav prema waldorfskoj pedagogiji razvila je kao majka, učiteljica i stručni suradnik - voditeljica programa Male škole. Uže područje djelovanja joj je provođenje edukacija za učitelje i odgojitelje s tematikom učenja kroz pokret i tradicijske igre. Veliki je ljubitelj putovanja i planinarenja te tako provodi svoje slobodno vrijeme.

Pročitaj više

MihaelaKsenek2jpg.png

asistent u 3. razredu

Mihaela Kšenek

Završen Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku te psihološko pedagoško didaktičko metodička izobrazba na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Tijekom studiranja radila u vrtiću kao asistent djetetu s posebnim potrebama i animator/maskota na rođendanima. Nakon završetka studija radila u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi kao profesorica na zamjeni predavajući stručne predmete. U slobodno vrijeme bavi se zumbom, plesom i animiranjem na rođendanima.

Pročitaj više

JosipaGrguriMandic2jpeg.jpeg

učiteljica engleskog jezika

Josipa Grgurić Mandić

Stekla diplomu za učiteljicu razredne nastave pri Učiteljskom studiju na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, s pojačanim smjerom Engleski jezik. Mnogobrojna iskustva stekla radom u različitim osnovnim i srednjim školama predavajući različite nastavne predmete (razredna nastava, engleski jezik, informatika, matematika, geografija, povijest, biologija, kemija...) smatrajući navedeno temeljima za usavršavanje i unaprjeđivanje u radu u Waldorfskoj školi. Osim formalnog obrazovanja, polazila i ono neformalno radeći na razvoju spektra kompetencija potrebnih za rad učitelja primarno u području građanskog odgoja, ljudskih prava i suočavanja s prošlošću. Slobodno vrijeme rezervirano je za rad na sebi, druženje, čitanje razne literature i putovanja.

Pročitaj više

IMG_20240211_115420.jpg

učitelj tjelesne i zdravstvene kulture

Mladen Maričić

Cijeli život u sportu i veliki zaljubljenik u sportske aktivnosti. Završio studij za prvostupnika fizioterapija, te nakon toga i diplomirao kineziterapiju, u međuvremenu završio trenerske izobrazbe za trenera plivanja i sportske gimnastike. Aktivno studira bohtmer gimnastiku. Rad sa ljudima ga ispunjava kao i prenošenje znanja i novih vještina.

Pročitaj više

Kata.jpg

nastavnica medijske pismenosti

Katarina Miloloža

Magistra je primarnog obrazovanja i informatike u zvanju učitelja mentora. Radi kao učiteljica informatike. Trenutno pohađa studij waldorfske pedagogiju u Rijeci. Završila je studij relacijske i doživljajne pedagogije. Kada je 2015. godine postala majka, pridružila se ISKRA Waldorf inicijativi. Od tada aktivno sudjeluje kao volonter i kao roditelj u njihovim projektima i seminarima (Roditelji zajedno, Obiteljske igre). Slobodno vrijeme provodi sa obitelji i prijateljima, voli putovati i planinariti.

Pročitaj više

Tim udruge

srdjan-ferencak_2.jpg

predsjednik

Srđan Ferenčak

Profesor humanističkih znanosti sa životnim usmjerenjem na temu odnosa. Zbog strasti prema pričama iz raznih tradicija specijalizirao se u storytelling metodi. Usavršava se u waldorfskim seminarima i inovativnim pedagoškim pristupima od 2013.g. te je doktorand pedagogije pri Sveučilištu u Zadru. Autor je desetak projekata u raznim područjima i aktualni predsjednik udruge ISKRA. Voli druženja i igre, domaću i egzotičnu hranu, hodanje i kampiranje u prirodi te sve vrste poučnih priča.

Pročitaj više

IvanaPavlekovic2jpg.jpeg

dopredsjednica

Ivana Pavleković

Magistra je primarnog obrazovanja i informatike u zvanju učitelja savjetnika. Radi kao učiteljica razredne nastave. Završila je trogodišnji studij waldorfske pedagogije i studij relacijske i doživljajne pedagogije. Voditeljica je dječje folklorne skupine, tradicijskih igara i plesa. Ljubav prema waldorfskoj pedagogiji razvila je kao majka, učiteljica i stručni suradnik - voditeljica programa Male škole. Uže područje djelovanja joj je provođenje edukacija za učitelje i odgojitelje s tematikom učenja kroz pokret i tradicijske igre. Veliki je ljubitelj putovanja i planinarenja te tako provodi svoje slobodno vrijeme.

Pročitaj više

Screenshot_20220214_211645_com.opera.browser.jpg

voditeljica umjetničkih aktivnosti

Tihana Zdravković

Akademska slikarica i nastavnica likovne kulture i likovne umjetnosti , magistrica slikarstva Ars Sacra. Osim likovne akademije pohađala je i dvije godine studija za waldorfsku pedagogiju. U svom pedagoškom radu ima iskustva rada sa djecom od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. U waldorfskoj pedagogiji pronalazi ljubav prema ručnom radu i otkriva pravi smisao svog poziva a to je osnaživanje i poticanje individualca na vlastito umjetničko stvaranje i njegovanje ljubavi prema njemu. Svoje slobodno vrijeme provodi šetnjom u prirodi, istraživajući inspiraciju za rad i vlastiti duhovni rast, radi u vrtu sa obitelji i priprema ukusne zimnice, izrađuje biljne kreme i čajeve, pjeva i kuha u ozračju obiteljske topline.

Pročitaj više

image1.jpeg

tajnica

Danijela Maran

Nakon 20tak godina bavljenja poslovima voditelja knjigovodstva, iskustva majčinstva troje djece i značajnog životnog iskustva, priključuje se pohađanju Akademije za roditelje gdje upoznaje osnovne principe waldorfske pedagogije. To ju motivira da upiše trogodišnji studij waldorfske pedagogije, smjer za odgajatelje. U isto vrijeme pohađa studij relacijske i doživljajne pedagogije i brojne seminare na temu odgoja i samoodgoja. Ubrzo preuzima posao voditeljice Iskrice, obrta za čuvanje djece sa elementima waldorfske pedagogije, i to obavlja s velikom ljubavlju i danas. Trenerica je streljaštva gdje želi starijoj djeci prenijeti tehniku fokusiranja, mira i ovladavanja samoga sebe. U slobodno vrijeme radi isto što i u radno vrijeme... vječni tragatelj za Istinom i Ljubavlju... Voli ljude, prirodu, životinje i preuređivanje prostora.

Pročitaj više

voditelj orkestra

Ognjen Zdravković

Pročitaj više

voditeljica radionica i pomoćnica u nastavi

Robin Špoljarić

Pročitaj više

Tim vrtića

image1.jpeg

waldorfska odgajateljica

Danijela Maran

Nakon 20tak godina bavljenja poslovima voditelja knjigovodstva, iskustva majčinstva troje djece i značajnog životnog iskustva, priključuje se pohađanju Akademije za roditelje gdje upoznaje osnovne principe waldorfske pedagogije. To ju motivira da upiše trogodišnji studij waldorfske pedagogije, smjer za odgajatelje. U isto vrijeme pohađa studij relacijske i doživljajne pedagogije i brojne seminare na temu odgoja i samoodgoja. Ubrzo preuzima posao voditeljice Iskrice, obrta za čuvanje djece sa elementima waldorfske pedagogije, i to obavlja s velikom ljubavlju i danas. Trenerica je streljaštva gdje želi starijoj djeci prenijeti tehniku fokusiranja, mira i ovladavanja samoga sebe. U slobodno vrijeme radi isto što i u radno vrijeme... vječni tragatelj za Istinom i Ljubavlju... Voli ljude, prirodu, životinje i preuređivanje prostora.

Pročitaj više

Kiki.jpg

waldorfski odgajatelj

Kristijan Hranić

Pročitaj više

Favicon Iskra V2.png

VOLONTIRANJE U ISKRI


Ukoliko te ispunjava rad s djecom, u našoj Udruzi možeš volontirati kao asistent na preventivno-terapijskom programu  s djecom vrtićke i školske dobi kroz waldorfske radionice za vrtićarce, radionice razvoja grafomotorike za predškolce te umjetničke radionice za predškolce.

Upoznati ili produbiti znanja iz permakulture, održivog i ekološkog razvoja možeš na našoj Učionici održivog razvoja.

Ako si dobar anglist, možeš biti dio tima za prevođenje znanstveno – edukativnih članaka s engleskog na hrvatski.


Javite nam se na mail ukoliko ste zainteresirani.