Međunarodni osnovnoškolski program

Waldorfska škola u Osijeku je nositelj međunarodno priznatog programa, koji provodi preko 1500 škola diljem svijeta i koji će predstavljati prepoznatljivu i provjerenu kvalitetu rada.

Waldorfska škola u Osijeku kreće s radom od rujna 2021. Upisivat ćemo učenike u 1. razred i Predškolu. Škola se nalazi u samom centru gradu, na adresi L. Jagera 6. U neposrednoj blizini škole se nalazi i školski vrt s Učionicom u prirodi.

Osnivanje i djelovanje Waldorfske škole u Osijeku je podržao Savez waldorfskih institucija i inicijativa Republike Hrvatske, Freunde der Erziehungskunst Rudolf Steiners (međunarodna waldorfska krovna organizacija sa sjedištem u Berlinu) te European Council for Waldorf Steiner Education (Vijeće waldorfskih vrtića i škola na razini Europe sa sjedištem u Brusselu).

Waldorfska škola u Osijeku će primjenjivati waldorfski program u skladu s Zaštitom imena, očuvanja identiteta i ugleda Waldorfske pedagogije u Republici Hrvatskoj.

Više informacija: http://swi.hr/html-hr/swi/zastita-imena.html

Škola će raditi po Nastavnom planu i programu za osnovnu waldorfsku školu, odobrenom od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Osim redovnog osnovnoškolskog programa, nudimo program Predškole (cjelovite pripreme za školu) te organiziramo Produženi boravak za učenike naše škole, po principima waldorfske pedagogije.

Waldorfska škola u Osijeku prvenstveno predstavljati mogućnost za roditelje koji žele svojoj djeci humanije, zdravije i cjelovitije obrazovanje, koje je znatno bliže potrebama čovjeka i zahtjevima društva.