Naš tim

iskra2-300×200

O ISKRI

Udruga ISKRA waldorfska inicijativa osnovana je s misijom djelovanja za opće dobro, prvenstveno kroz odgojno-obrazovnu djelatnost, ali i kroz kulturu te samoodrživi razvoj.
Osnovana je 2015.g. i danas nosi status „udruge od posebne važnosti za Grad Osijek u radu s djecom i mladima na području odgoja i obrazovanja“. Brojimo 40 članova, naše aktivnosti koristi 50 obitelji, a nekoliko tisuća ljudi redovito prate naše aktivnosti na društvenim mrežama.

Djeci i mladim ljudima želimo omogućiti otkrivanje vlastitih talenata i sposobnosti, ekspresiju, pobuditi želju za učenjem i u konačnici samoostvarenje, kako bi kao odrasli članovi društva djelovali u skladu sa sobom za dobrobit zajednice.

Našu viziju, proaktivnog pojedinca u zajednici, namjeravamo postići osnivanjem i radom waldorfskog vrtića/boravka i waldorfske škole u Osijeku uz dobru i kvalitetnu suradnju i povezanost s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom, te drugim odgojno-obrazovnim, javnim i civilnim institucijama. Do sada smo partnersku suradnju ostvarili s brojnim javnim i civilnim institucijama: Grad Osijek, Umjetnička akademija u Osijeku, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku, osnovne škole na području Grada, vodeće organizacije civilnog društva (Proni, Breza), Institut za waldorfsku pedagogiju, Zavod za razvoj waldorfskih vrtića i škola iz Ljubljane i Savez waldorfskih inicijativa, a mentorska podrška su nam uvaženi profesori Godi Keller, Davida L. Brierly i dr.sc.Slavica Bašić, Balz Tschopp.

Pokrovitelji našeg rada su: Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zavod za zapošljavanje, Ministarstvo za demografiju, obitelj i mlade, Freunde der Erziehungskunst, Iona.

Smatramo da je najveća vrijednost „biti čovjek“ u punom smislu te riječi. Stoga, kao ISKRA waldorfska inicijativa kroz svoj rad njegujemo i promoviramo vrijednosti humanosti, tolerancije, solidarnosti, odgovornosti, socijalne osjetljivosti, usmjerenosti, zajedništva, timskog rada, transparentnosti, otvorene komunikacije, samoodrživosti, kreativnosti i inovativnosti u aktivnom društvenom djelovanju za dobrobit zajednice.

to top button